Hal en Keuken te Rotterdam

We zijn begonnen met de keuken, om precies te zijn met de keukenwand. In een volsteensverband heeft onze tegelzetter daar iets van 5 m² White Glossy Block op aangebracht. Een hele fraaie hoogglans tegel van 7,6 bij 30 cm uit de keuken van Sottocer, de specialist in vintage tegels. 

 

Manhattan Queens

Na voltooiing van de keukenwand was het tijd om de keukenvloer onder handen te nemen. Hier moesten we ons vooral buigen over wat te doen met de houten ondergrond. Hout werkt, krimpt en zet uiteen, en daar kan je niet zomaar op tegelen zonder het risico van scheuren en barsten in de tegelvloer. Dit hebben we opgelost door eerst een ontkoppelingsmat te plaatsen. Deze mat vangt elke spanning in de ondervloer op en zorgt dus voor een stabiele tegelvloer. Gekozen was voor een modernere tegel: de Manhattan Queens, een 60x60 betonlook tegel van Casalgrande Padana. Italiaans design, kortom. De 5 m² grote vloer is afgewerkt met een speciale overgangsprofiel naar de houten vloer in de gang.

 

Dambord

Als laatste is onze tegelzetter aan de slag gegaan met de 1,5 meter grote hal. Geheel in stijl met de jaren dertig heeft hij hier een vloer van Matrix-tegels in het dambord patroon geplaatst. De Matrix Plain is een 20x20 matte vintage tegel van het Belgische Sottocer en de perfecte keuze wanneer je een authentiek dambordpatroon in je woning wilt.