19m² Statuario Mat 60x120 en 5m² Manhattan Queens 60x60 te Wateringen

Een badkamer betegelen is voor elke tegelzetter een hele fijne uitdaging. Je moet werken in een relatief kleine ruimte en voortdurend naar oplossingen zoeken voor de de water en elektra aansluitingspunten en de afvoeren. Daarbij zal je veel aandacht moeten besteden aan de waterdichtheid van het tegelwerk. Gelukkig hebben wij ruime ervaring in het betegelen van natte ruimtes door het toepassen van hoogwaardig tegellijm (Normflex) en voegmiddel dat speciaal voor natte ruimtes is gemaakt: de DesignVoeg DF10 van Sopro. 

 

Statuario Mat 60x120

Eerst hebben we de ruimte waterdicht gemaakt door overal een coating aan te brengen. Daarmee voorkomt je dat er vocht via de voegen achter de  tegels komt en er lekkage ontstaat. Vervolgens is onze tegelzetter aan de slag gegaan met de Statuario van het Spaanse A-merk Cifre. Een gerectificeerde tegel met de natuurgetrouwe looks van het klassieke statuario marmer. Gemaakt van porcellanato, dus keihard. Bovendien is-ie dankzij de geringe vochtopname van slechts 5% uitstekend geschikt voor natte ruimtes en kun je 'm zowel op wanden als de vloer kwijt. Kijk op de foto's vooral naar het roestvrijstalen profiel bij de kuip en de oplossingen voor de leidingen en aansluitingen. Puur precisiewerk, tot aan het ventilatiegat toe. Met voegwerk in de kleur lichtgrijs waren de wanden en badkuip klaar. 

 

Manhattan Queens 60x60

Voor de vloer was eveneens gekozen voor een tegel van de hoogste kwaliteit. De Manhattan Queens, een rijk aan tinten uitgevoerde betonlook tegel uit de keuken van het Noord-Italiaanse Padana. 5m² mocht er op de vloer komen, dichtgevoegd met een zandgrijze kleurvariant. Hier springt vooral in het oog hoe mooi onze tegelzetter de afvoer van de douche heeft betegeld. 

 

Na enig kitwerk langs alle naden en het plaatsen van een dorpel kwam dit project tot zijn voltooiing.