60 m² Argerot Adouci i.c.m. vloerverwarming) + 2 m² Wood M. Grey en 4 m² Charisma Ming Snow

Om te beginnen hebben we onze installateur polshoogte laten nemen. Hij bekijkt de ondergrond - zandcement - en maakt een zo gunstig mogelijk legplan. Een dag later is men met alle apparatuur opnieuw langs geweest voor de feitelijke installatie, d.w.z. sleuven frezen en leidingen leggen om deze via een verdeler aan te sluiten op de ketel. Na het (positief) testen van de installatie hoefde de vloer niet helemaal dichtgesmeerd te worden. De sleuven dichtmaken was voldoende. 

 

Bezichtiging vooraf

Daags daarna is er opnieuw gepolsd, maar nu door onze tegelzetter. Hij kijkt of er geen factoren zijn waar rekening mee gehouden moet worden en gaat alles inmeten. Een van die factoren was dat er gelegd moest worden in een natte ruimte, hetgeen naast een andere lijmsoort ook een extra inspanning vereist van onze tegelzetter vereist. In een kleine ruimte als het toilet moet je nog secuurder te werk gaan om een perfecte staaltje vakwerk af te leveren en hij zal een en ander moeten afkitten. Zijn conclusie was dat de vloer te onregelmatig was om te betegelen, dus moest er alsnog geëgaliseerd worden.

 

Basic Deal

Het leeuwendeel van deze klus was natuurlijk de vloer.  De Argerot Adouci is een hele fraaie betonlook tegel uit de Cluny-serie van de Belgische fabrikant Cotto d'Este. Een matte keramische tegel met een licht patina-effect voor een zachte uitstraling.  De uitvoering die we hier als Basic Deal geplaatst hebben is 75x75 en 12 mm dik. Daarbij is gekozen voor een bijzondere upgrade: Een zandgrijs-kleurige DesignVoeg van zeer hoge kwaliteit.

 

Argerot Adouci op het toilet

Hierna was het de beurt aan het toilet. Ook daar moest d Argerot Adouci op de vloer. Met een andere lijm (Normflex) zo gezegd omdat dit een natte ruimte betreft. De tegel die we op de wand achter het toiletblok hebben geplaatst is de Wood Mania Grey. Een supertrendy decoratieve tegel van het merk Grandeur,  mat en grijs in het formaat 30x60 met een dikte van 10 mm. Extra aandacht is hierbij besteed aan het plaatsen van een rvs-profiel boven het weggewerkte closet.

 

Ming Snow Glossy

De andere wanden van het toilet kregen ook een speciale behandeling in de vorm van de Ming Snow Glossy, een 30x60 hoogglans tegel van het merk Charisma uit China, uitgevoerd in een schitterende wit schakering. We hebben 'm afgewerkt met een witte voeg.

 

Bekijk hieronder de foto's.