14 m² Tulip 5 te Weesp

Een belangrijk aspect van tegels in het algemeen is hun origine. Waar komt de tegel vandaan? Dat zegt namelijk iets over de toegepaste grondstoffen en het karakter van de tegel. Niet voor niets komen de meest verkochte design tegels uit typische landen als Spanje en Italië met een tot eeuwen terug reikende tegeltraditie. De tegel die we hier in Weesp hebben mogen leggen past ook binnen een langdurige traditie maar komt daarentegen gewoon uit België, het land dat in de 16e eeuw al een zeer levendige tegelindustrie kende, lang voordat in Nederland de eerste oven werd gebouwd. Fabrikant ervan is de firma Sotticer uit Zottegem. Een absolute specialist van spraakmakende, karakteristieke vloer- en wandtegels.

 

Vierpas tegel

De Tulip 5 is een tegel die voor wat het decor betreft naadloos aansluit bij de traditie van ornamentele vierpas tegels, een methode van decoratie waarin vier elementen tezamen een nieuw motief vormen. Het bloemenmotief - hier de tulp - past geheel in die traditie.

Uiteraard is voor de productie van deze 20 x 20 cm grote tegel wel hypermoderne technieken gebruikt voor duurzaam, intensief gebruik. 

 

Niet all-inclusive

Deze klus is niet verkrijgbaar als all-inclusive deal hetgeen betekent dat we 'm los hebben geleverd met daarbij het verzoek of onze tegelzetter 'm mocht komen brengen en leggen. Tot grote vreugde is dit verzoek ingewilligd. Met alle liefde heeft-ie zijn beste beentje voorgezet en deze hal van een schitterende tegelvloer voorzien.