40 m² Fury Doha icm wandtegels en vloerverwarming

Als eerste is voor dit project onze verwarmingsinstallateur langs geweest. Hij heeft een inventarisatie gemaakt van alle benodigde materialen als ook een legplan. Hoeveel groepen zijn er nodig? En hoe gaan we een en ander koppelen aan de verdeler? 

 

Vloerverwarming aansluiten op stadsverwarming

Daags erna is de installateur opnieuw langs gegaan, maar nu met zijn assistent en alle spullen. Allereerst zijn ze - op verzoek - begonnen met het verwijderen van alle oude radiatoren en leidingen. Flink sjouwen dus. Na hiermee klaar te zijn, was het de beurt aan de vloer. Maar liefst vier groepen moesten er gefreesd worden. De volgende stap was het plaatsen van de leidingen en het koppelen aan de verdeler op de plek waar de stadsverwarming (!) binnenkomt. Nadat de installatie afgesteld, getest en goed bevonden is, hebben de jongen de gleuven dichtgesmeerd en was de vloerverwarming klaar voor gebruik.

 

Charisma Ming Snow

Vervolgens mocht onze tegelzetter op komen draven. Op het programma: het plaatsen in de keuken van 15 m² Charisma Ming Snow, een spierwitte wandtegel van 30x60. Let wel, deze wandtegel moest bovenop een oude tegelwand geplaatst worden. Dat betekende dus dat onze tegelzetter eerst moest voorstrijken, met een Quartz Primer. Goed voor een ruwe ondergrond voor het plaatsen van de nieuwe tegel.

 

Fury Duha

Hierna begon begon het grote werk: het leggen van 40 m² Fury Duha Slate. Een 8 mm dikke zwarte vloertegel met een schitterende hoogglans en voorzien van een subtiele witte belijning erdoorheen. We hebben 'm geplaatst als Comfort Deal, dus inclusief de toepassing van een levelling systeem voor een perfect gelijk lopend niveau onderling. Ook een mooie extra was de afwerking van deze klus met 70 mm hoge plinten in de kleur van de tegel. En evenzo leuk is dat je bij deze deal naast een door ons aan te leggen entreemat van 120x90 cm een gratis tegelreiniger krijgt. Een dergelijke reiniger is onontbeerlijk voor het handhaven van de glans.