Installatie hydraulische vloerverwarming te Capelle aan den IJssel

"Dat was een fijne klus daar, in Capelle aan den IJssel. Onderweg was het rustig op de weg, dus op tijd aangekomen. We kenden de weg, want we waren er al eerder geweest om goed te kijken naar de ondergrond, te inventariseren wat we mee moesten nemen voor het werk en – vooral – een legplan te maken. Zo komt niemand voor verrassingen te staan."

 

Uitvoering legplan

"Na de koffie zijn we de wagen gaan uitladen en aan de slag gegaan met allereerst het frezen van vijf slakkenhuizen in de zandcementen ondergrond. Stofvrij uiteraard. Dat moet nauwkeurig gebeuren met alle freesgleuven op de juiste diepte van +/- 15 mm en een onderlinge afstand van 12 cm. Met het schoonzuigen van de freesgleuven was de voorbereiding klaar."

 

Testen en afstellen

"Vervolgens ben ik begonnen met het plaatsen van de 14 mm dikke leidingen, terwijl mijn maat in het stookhok bezig was de verdeler te installeren aan de cv-ketel. In deze woning maakten ze gebruik van zonnecollectoren. Slim, want zo ben je nog zuiniger uit. Nadat we de leidingen gekoppeld hadden kon het spannendste werk gebeuren. De verwarming testen en afstellen. In het portaal bijvoorbeeld wil je immers minder stoken. Om de klus af te ronden hebben we hierop de vloer voorzien van een afdeklaag, en was het inpakken en afscheid nemen. Wat er nu verder gaat gebeuren met de vloer is natuurlijk aan de opdrachtgever. Hij kon in elk geval tevreden zijn met de vloerverwarming."