20 m² in Mat Wit en Brooklyn Black te Zwijndrecht

Een badkamer betegelen is misschien wel de meest favoriete klus van onze tegelzetters. Logisch, want met sanitair zoals de badkamer heb je de ideale plek waar je al je vakmanschap kunt laten zien en jezelf kunt onderscheiden van mindere specialisten.

 

Mat Wit op de wanden

Vanzelfsprekend zijn we voor deze dubbelklus eerst begonnen met de wanden te voorzien van een stralende witte tegel, Mat Wit in een 30 x 60 cm formaat. Bij het zetten kwam het er vooral op aan om perfect rond alle aan- en afvoerleidingen en schakelaars te tegelen - zonder scheve voegen - en mooie uitsparingen te maken voor later te installeren onderdelen. Zo hebben we boven de toiletruimte op verzoek een extra opening gemaakt zodat de opdrachtgever later via een ingebouwd meterkastje toegang tot de meters kan krijgen. De wanden hebben we vervolgens afgewerkt met wit voegmiddel en witte kit voor een superstrak resultaat.

 

Brooklyn Black op de vloer

Nadat de wanden voltooid waren zijn we aan de slag gegaan met de vloer. Uiteraard ook een precisieklus. Je wilt immers de juiste hellingsgraad voor een perfecte waterafvoer. Voor de tegels was gekozen voor de Brooklyn Black,  een matte tegel in 45 x 45 formaat die voldoende stroef is om veilig in de badkamer toegepast te worden.