55 m² Gris Mate te Poortvliet

Voor het aanleggen van vloerverwarming kijk je standaard naar de ondergrond. Is die van hout? Dan heb je een droogbouw installatie nodig. En is je de ondergrond van zandcement, dan zul je aan de slag moeten met een freesmachine. Voor deze klus hadden we evenwel te maken met twee verschillende ondergronden in een open ruimte waarin een enkele vloerverwarming aangelegd moest worden. 

We zijn eerst begonnen met de restauratie en het gereed maken van de ondergronden. In het ene deel van de ruimte moesten hele oude plavuizen verwijderd worden en in andere gedeelte mochten onze jongens de half vermolmde balken en verrotte vloerdelen vervangen door nieuwe.

 

Waterpas

Het resultaat hiervan was nu wel enige ongelijkheid tussen beide ondergronden. Dit hebben we opgelost door de houten vloer te voorzien van Fermacell® platen. Een perfecte keuze want op deze platen mag je frezen en dat is ook precies wat de verwarmingsinstallateur nodig heeft. Daarnaast hebben we ook de ruwe zandcementen ondergrond moeten behandelen. Met egaline uiteraard. Met twee zakken waren we klaar en hadden we een puntgave, waterpas liggende vloer voor de vloerverwarmingsjongens en hun freesmachine.

 

Gris Mate in de Comfort Deal

Nadat de vloerverwarming voltooid was en de dekvloer opgedroogd, hebben we onze tegelzetters erop afgestuurd met 55 m² Gris Mate in de bus. Een 60x60 tegel geleverd als onderdeel van een speciaal voor deze opdrachtgever samengestelde Comfort Deal. 60x60 centimeter. Gelukkig kende ook de tegelzetter enige uitdaging. Kijk maar naar de manier waarop hij het hoogteverschil tussen trap en vloer heeft oplost. Puur vakwerk voor heel veel voldoening. Ter afronding zijn onze parketteurs nog eenmaal langs geweest. Nu voor het plaatsen van de hoge plinten. Niet de standaardplinten maar een die heel veel kabels moest verbergen. Het was de kers op de taart.